sunnuntai 13. elokuuta 2017

Kavesta hiukka enemmän

Heips! Ajattelin, että olisi kiva kertoa Pienoiskavioon hiukan enemmän itsestä ja omasta harrastuksesta. Näin saatte enemmänkin tietoa minusta ja sitten ihan konkreettista esimerkkiä harrastamisesta. Jos enemmänkin kiinnostaa seurailla, niin suosittelen blogini lukemista! Lisäksi minua voi seurailla instagramissa jota käytän tilillä silminmaalatuinmodels. Teen tämän tekstin niin, että vastailen kysymyksiin jotka olen kyllä itse kirjoittanut (jos kenelläkään on kysymyksiä niin kysykää! Rakastan kysymyksiin vastailua.)


Mistä alkoi pienoismalliharrastus? Kauan on tullut harrastettua? Mitä elikoita kokoelmaan kuuluu?

Olin 10 tai 11 vuotias kun näin erään ex-kaverini valtavan schleich-kokoelman. Olin myyty! Alkuun halusin vain villielikoita sillä en kummemmin hevosista vielä tuolloin perustanut. Kuitenkin hyvin pian innostuin hevosistakin ja se oli menoa se. Olen harrastanut siis 6-7 vuotta, mutta tarkkaa aloitusajankohtaa en muista. Kokoelmaan on päässyt malleja laidasta laitaan. Koska aloitin villieläimillä, on niitä jonkun verran. Tämän lisäksi valtaosa kokoelmastani on hevosia. Rakastan lehmiä, ja minulla on ollut tapana hamstrata lehmätavaraa, kirjoja ja siten myös malleja. Kuitenkaan koiramalleja minulla ei ole montaakaan, vaikka itseäni kutsunkin vitsillä "hulluksi koiraharrastajaksi". Tämä johtuu siitä että koirista oikeasti tiedän niin paljon että suurin osa koiramalleista ovat omaan silmääni todella rumia. Toki nykyisellään tiedän tarpeeksi hevosista ja muistakin, että esim. kaikki schleichin uudemmat mallit ovat korkeintaan uhreiksi kelpaavia. Niitä en kokoelmaani huoli. Kokoelmastani löytyy siis schleichejä, papoja, safareita, breyereitä ja sitten jonkun verran repaintteja ja pian myös kustomeita. Breyereitä omistan traditionaleja, classiceja, stablemateseja ja tämän lisäksi pian joukkoon liittyy myös yksi Breeds of the world-sarjan hevonen.
Kokoelmani on vallannut huoneestani hyvin ison osan. Ensin ne syrjäyttivät työpöytäni muulta käytöltä ja sitten ne syrjäyttivät kirjat kirjahyllyistä. Hyllyinä toimii kaksi leveää ja yksi kapea ikean billy-hylly. Niistä kaikista on kolme ylintä hyllyä vain malleille (mitä korkeammalla mallit ovat, sitä paremmassa turvassa ne ovat).

Abundiantus Fructum, ensimmäinen repaintini, moldina schleichin tinker-ori -07 ©Kave, Silmin maalatuin models
Mitä harrastukseeni kuuluu? 

Harrastukseni on aika suurta sekamelskaa. Keskiössä on blogi ja sitä myötä kuvaaminen sekä esimerkiksi asiatekstien tekeminen jne. Tottakai nykyisellään harrastukseen kuuluu myös tämä Pienoiskavio. Kuvaan lähinnä sellaisia kuvia joissa näkyy tekemäni asiat, mallini yms., realistiset kuvat eivät ole juttuni.
Yksi omista "tavoitteistani" on jakaa tämän harrastuksen iloa, ja toivonkin että mahdollisimman moni innostuisi harrastuksesta (ja erityisesti myös tästä blogaamisesta!) sen materian ansiosta jota minä suollan maailmaan.
Blogaaminen on antoisaa varsinkin nykyään kun blogillani on useita lukijoita ja kommenttejakin tulee tasaiseen tahtiin. Joka kerta kun saan kommentin jossa kerrotaan minun blogini innostaneen jotakuta harrastuksen pariin, tulen hyvin iloiseksi. 
Olen aloitteleva kustomoija, mutta olen aivan hurahtanut tuohon touhuun. Valmistuneita hevosrepaintteja löytyy kokoelmastani kaksi ja koirarepaintteja kaksi. Näiden lisäksi minulla on useita projekteja, sekä varmaan parikymmentä uhria odottamassa kustomointia.
Lisäksi teen varusteita, niitä syntyy aina silloin tällöin. Varusteita kuitenkin syntyy vähemmän kuin esim. repaintteja ja kustomeita valmistuu. Syytä en tiedä. Tämän suhteen pitäisi ryhdistäytyä!

Tango Del Dolor sekä riimunsa, postausta aiheesta. ©Kave, Silmin Maalatuin models

Kuka olen ja mitä teen silloin kun en mallaile?

Mallailu ei tietenkään ole kaikki elämässäni. Teen paljon muutakin ja olen intohimoinen muidenkin asioiden suhteen.
Hyvin iso osa elämääni on opiskelu. Käyn tällä hetkellä lukion toista vuotta ja näin ollen elämäni on hyvin kiireistä aikaa. Keskityn opiskeluissani biologiaan sekä kieliin. Biologiaan panostan siksi, että haluan opiskella maatalouselinkeinoja. Kielistä pidän ihan muuten vain. Minulla on todella huono kielipää, joten kielien opiskelu vaatii minulta paljon. Olen kuitenkin päättänyt hakata päätäni seinään ja opiskella mahdollisimman paljon kieliä.
Muuten olen hyvin aktiivinen koiraharrastaja. Kotoa löytyy tällä hetkellä 4 koiraa. Tämän takia mallailulle ei aina ole ihan niin paljon aikaa kuin haluaisin. Koirat ja opiskelu vievät paljon aikaa ja kumpikin ovat pakollinen osa päivää. Näin mallailu jääkin joskus hiukan jalkoihin.

Miksi pienoiskavio?

Pienoiskavio oli alunperin oma ajatukseni. FMHC:n kuihduttua, ja muutenkin tajuttuani ettei tästä harrastuksesta ole suomeksi tarjolla oikein mitään kunnollista tietoa (ainakaan kootusti) innostuin ajatuksesta. Ajattelin, että jos asiasta löytyisi kasattuna joku sivusto josta saisi enemmän tietoa, vinkkejä, ajatuksia, linkkejä ja jonka kautta löytäisi muita harrastajia, saattaisi se innoittaa ihmisiä harrastuksen pariin.
Mielessäni oli myös pienoinen itsekäs ajatus: Haluan lukea laadukasta suomenkielistä materiaalia aiheesta! Ainakin vielä Afuze ja minä olemme ainoat suomalaiset jotka ylläpitävät aktiivisesti blogeja pienoismallihevosharrastuksesta. Molemmat kaipaamme lisää materiaalia asiasta, yhteisöllisyyttä harrastukseen. Niinpä menin ja kerroin ideani Afuzelle ja hän lähtikin heti ideaan mukaan. Näin alkoi kuukausia kestävä suunnittelu, tekeminen ja nyt edessämme on ainakin julkaisukelpoisuuteen saatettu Pienoiskavio!

Mitä teen Pienoiskaviossa? Mitä muuta haluan sanoa?

Ideoin, kirjoitan, kuvaan, teen ulkoasua... Pienoiskaviossa riittää hommaa ja emme ole ainakaan vielä sopineet Afuzen kanssa sen suurempia alueita tai vastuita. Teemme sen mitä ehdimme, mitä haluamme ja mihin pystymme. Pienoiskavio on täysin huvikseen tehty sivusto, ja emme varsinaisesti hyödy tästä mitään, joten teemme tätä sitä tahtia kun pystymme.

Muuta sanottavaa on ainakin se, että kuten jo sanoin, niin vastaan mielelläni kysymyksiin. Pienoiskavio on avoin kaikille kysymyksille ja vastaamme niihin heti kun ehdimme. Myös minun blogissani vastaan aktiivisesti kysymyksiin, kommentteihin jne. Jos kukaan haluaa aloittaa blogin aiheesta autan enemmän kuin mielelläni.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallinen palaute, ideat ja ehdotukset ovat suuresti tervetulleita!

Kustomointi: Pigmenteistä

Minulla ei ole ihan kauheasti vielä kokemusta pigmenttien käytöstä (tai kustomoinnista muutenkaan), mutta kirjoittelen nyt tätä tekstiä silt...