keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Varusteet: hankkiminen

Hevosmalleille voi ostaa varusteita mm. nettikaupoista ja toisilta harrastajilta tilaamalla.

Kirjoittanut: Afuze.

Suomessa ainakin Lahjakas myy varusteita koossa little bit, classic ja traditional, ja sieltä voi ostaa myös kaupan omatekoisia vermeitä.

Kanssamallareilta saa varusteita tosiaan tilaamalla. Heihin saa yhteyden sähköpostilla, yksityisviestein tai muulla tavalla mikä on kulloisenkin sijainnin kohdalla kätevintä. Yleensä varusteentekijän töitä voi katsella nettigallerioista ja näin nähdä varusteiden laadun ennen tilaamista. Hinnat lienevät tapauskohtaisia, mutta luonnollisesti laatu maksaa, eli parasta ei ehkä saa pikkurahalla. 

Jos rahan käyttö ei houkuta, voi varusteita hankkia myös tradettamalla. Tällöin maksuvälineenä on rahan sijasta jotain harrastukseen liittyvää, kuten pienoismallihevonen, sivellin, tai muuta vastaavaa joka kelpaa varusteentekijälle palkaksi. Tosin tradet ovat sillä tavalla tasapuolisia, että siinä molemmat 'myyvät' ja 'maksavat'. Vaihtokauppa!

Yksi tapa hankkia varusteita on tietysti tehdä niitä itse. Näinollen rahaa kuluukin vain materiaaleihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallinen palaute, ideat ja ehdotukset ovat suuresti tervetulleita!

Kustomointi: Pigmenteistä

Minulla ei ole ihan kauheasti vielä kokemusta pigmenttien käytöstä (tai kustomoinnista muutenkaan), mutta kirjoittelen nyt tätä tekstiä silt...